Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Iarba mare vindecă răceala și tumorile

11 dec. 2017,, 03:00   Societate
6957 0

Specialiştii din numeroase ţări din Europa Centrală şi de Sud, chiar şi din America, au studiat Iarba mare în centre moderne de cercetare şi au descoperit că planta are multe alte beneficii descoperite în urma acestor investigații. De aceea, planta a fost numită Iarba Miraculoasă, conform Click.

Dintre specialiști, primul care i-a descoperit calitățile terapeutice extraordinare ale plantei a fost chiar medicul Hipocrate care a trăit 104 ani ( 460-377 î.e.n.)

Iarba-mare creşte mai ales în zonele de deal şi de munte şi poate fi recunoscută cu uşurinţă datorită frumoaselor flori galbene. Rădăcinile plantei sînt bogate în numeroase substanţe active. În compoziţia rădăcinilor plantei se remarcă inulina, un compus polizaharidic, asemenea zahărului. Cu toate acestea, specialiştii au constatat că ceaiul preparat din rădăcini de Iarbă mare poate fi administrat fără grijă, deoarece nu ridică nivelul glicemiei şi combate colesterolul rău.

Infuziile şi decoctul preparate din frunzele plantei sînt indicate în tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorii, deoarece în compoziţia lor se regăsesc vitamina C, un principiu amar şi săruri minerale. La ajutorul acestui remediu strămoşesc pot apela cu încredere bolnavii cu afecţiuni inflamatorii de plămîni, de stomac şi de cancer.

În Evul Mediu era în vogă un vin preparat din Iarbă-mare cunoscut sub numele de Poţiunea Sfîntului Pavel. Licoarea era apreciată ca un remediu universal şi era recomandată în tratamentul afecţiunilor de cap, de plămîni sau de stomac. De asemenea, preventiv, vinul de Iarbă mare era administrat ca un medicament protector contra ciumei.


Bolile aparatului respirator, numeroase şi sîcîitoare (astmul bronşic, pleureziile şi tuberculoza) sînt afecţiuni care necesită, deseori, zile bune de spitalizări în secţiile de pneumologie. Printre leacurile naturale care tratează cu succes aceste boli, Iarba mare deţine un loc important în topul „ planelor salvatotoare”.

Răguşeala, o problemă de sănătate cu care se confruntă deseori persoanele cu imunitate scăzută și cu glasul obosit, poate fi tratată cu încredere cu rădăcină de Iarbă-mare. Leacul se foloseşte precum guma de mestecat. Cine a urmat acest tratament simplu, la îndemînă, a constatat că rezultatele au fost spectaculoase.

Iarba-mare a fost studiată riguros în centre moderne de cercetare din SUA şi specialiştii au confirmat proprietăţile antitumorale ale plantei. ”Datorită unor substanţe active prezente în compoziţia rizomilor, Iarba- mare este o speranţă de viaţă pentru bolnavii de cancer, deoarece stopează evoluţia bolii ucigaşe”, susţin cercetătorii americani. Totodată, aceşti specialişti recomandă femeilor care au antecedente în familie de tumori mamare să consume preventiv produse pe bază de Iarbă-mare, pînă la vîrsta menopauzei.

„Iarba-mare este recomandată în infecţiile respiratorii care se manifestă prin tuse. Decoctul simplu este eficient, atît pentru calmarea acesteia, cît şi pentru fluidificarea secreţiilor bronşice. În acelaşi timp, este apreciat efectul antiinflamator al plantei şi de combatere a căderii părului. De asemenea, preparatele de Iarbă-mare: ceai, decoct şi tinctură ajută la eliminarea toxinelor și viermilor intestinali din corp, combat nervozitatea, aciditatea gastrică, anemia și lipsa poftei de mîncare”i”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul: ”Iarba mare, o plantă a longevității ”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?