Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

INP atenționează șoferii în legătură cu acțiunea planificată pentru zilele de weekend

1 dec. 2017,, 16:30   Societate
1992 0

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează șoferii că în zilele de week-end ofițerii de patrulare vor intensifica activitățile pe traseele naționale în contextul condițiilor meteo nefavorabile.

Pe parcursul acestor zile, a fost anunțat de către SHS că ploile vor continua, iar ploaia afectează desfășurarea traficului rutier.

Astfel, angajații #INP în scopul prevenirii accidentelor rutiere vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate, care fiind principalele cauze a accidentelor rutiere și a altor încălcări RCR. De asemenea operațiunea ,,UMBRIȘ” continuă, deoarece geamurile umbrite diminuează cîmpul vizual al șoferului.

Recomandări INP - condusul pe timp de ploaie:

- asigurați-vă o bună vizibilitate curățînd parbrizul, geamurile laterale, luneta și de asemenea asigurați-vă buna funcționare a ștergătoarelor;


- reduceți viteza în condițiile unui carosabil umed;

- păstrați distanța față de vehiculul din față;

- echipați automobilul cu pneuri corespunzătoare sezonului.

Totodată, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cît posibil folosirea părţii carosabile și să traverseze doar în locurile special amenajate.

De asemenea, #INP reamintește șoferilor că aflîndu-ne în perioada rece a anului, benefic ar fi să aveți în mașină o pătură, trusa medicală, o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau apelați 902.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?