Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Republica Moldova a fost lansat un ghid al locurilor de muncă

1 dec. 2017,, 16:40   Politică
3065 3

În acest an, în premieră, în echipa Președintelui a fost numit un Consilier pentru Relațiile cu Diaspora. Astfel au fost lansate mai multe inițiative de susținere și implicare a diasporei în diverse domenii de dezvoltare națională.

Una din recentele acțiuni este informarea celor plecați despre noile oportunități de muncă în țară, anunță președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

“În acest sens, am solicitat de la întreprinderile cu capital străin informații privind disponibilitatea posturilor de muncă vacante, îndeosebi cele care necesită o calificare înaltă. Vom distribui datele respective în mod constant, sub formă de buletin bilunar, cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, asigurând astfel, accesul fiecărui concetățean de-al nostru la oportunitățile de muncă din țară”, menționează șeful statului

Igor Dodon a precizat că în Republica Moldova activează numeroase întreprinderi cu capital străin, dispuse să ofere locuri de muncă atractive și salarii mai mari comparativ cu companiile naționale. Potrivit lui, angajarea în cadrul acestor unități economice reprezintă șansa de a aplica cunoștințele pe care le-au căpătat cetățenii noștri peste hotare.

“Sper ca această inițiativă să contribuie la revenirea moldovenilor acasă, să conducă la echilibrarea pieței muncii prin creșterea nivelului ocupării și să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice, care să poată genera consolidarea ocupării forței de muncă” a conchis președintele.


Buletinul sus menționat îl puteți accesa aici

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?