Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Eliminarea vizelor de Canada pentru români și bulgari, apreciată de Comisia Europeană

1 dec. 2017,, 12:31   Externe
2623 0

Comisia Europeană a salutat decizia Canadei de a elimina obligativitatea vizelor pentru cetățenii români și bulgari începând cu data de 1 decembrie.

Decizia, este rezultatul unor intense eforturi diplomatice și a negocierilor continue la nivel politic și tehnic între UE, Canada și România și Bulgaria.

"sînt vești deosebit de bune pentru cetățenii români și bulgari: începând de vinerea aceasta vor putea călători în Canada fără a mai fi nevoie să se complice cu obținerea unei vize. E un exemplu de colaborare extrem de bună între România, Bulgaria, UE și Canada", a afirmat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, potrivit unui comunicat transmis joi de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

La rândul său, comisarul pentru migrație, cetățenie și afaceri interne Dimitris Avramopoulos a declarat: "Mâine este o zi importantă pentru toți cetățenii români și bulgari, care vor putea de acum să călătorească fără vize în Canada. Decizia este o dovadă a faptului că eforturile noastre diplomatice și perseverența în negocierile cu partenerii canadieni dau rezultate. Vreau să le mulțumesc tuturor părților implicate — României, Bulgariei și, ce este mai important, Canadei — pentru eforturile susținute și angajamentul desăvârșit în vederea obținerii acestora. Atingerea unui nivel de reciprocitate totală în materie de vize pentru toți cetățenii UE este prioritatea noastră și vom continua să depunem toate eforturile, împreună cu statele membre și cu partenerii externi, pentru a avea rezultate concrete, așa cum este cazul acum".

Totodată, comisarul european pentru economia și societatea digitale Mariya Gabriel a afirmat: "Mă bucură această decizie, ea reprezintă un semnal puternic pentru cetățenii români și bulgari, precum și pentru restul lumii, că Europa este unită și determinată și că nu există în cadrul ei cetățeni de rangul doi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?