Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

700 de persoane nevoiașe vor avea o masa caldă

1 dec. 2017,, 11:00   Capitala
2505 0

Persoanele nevoiaşe din Chişinău vor beneficia de un prînz cald la una dintre cele şase cantine sociale din capitală, notează NOI.md.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi un regulament-tip de funcționare a cantinelor sociale.

Serviciul este oferit de către municipalitate pentru o perioadă de o lună dintr-un trimestru, cu excepţia zilelor de sîmbătă şi duminică. În cazul în care beneficiarii cantinelor sociale sînt imobilizaţi la pat, atunci lucrătorul social le duce prînzul acasă.

Beneficiari ai cantinelor de ajutor social pot deveni persoanele care au reşedinţa în municipiul Chişinău. De regulă, la cantinele sociale vin persoane care au venituri mici, pensionari, persoane cu dizabilităţi, precum şi familii cu mulţi copii.

Pentru a deveni beneficiari, persoanele trebuie să depună o cerere la direcţia asistenţă socială din sectorul unde este domiciliat. La fel, este obligatorie prezentarea unui pachet de acte, printre care copia buletinului de identitate, copia legitimaţiei prin care este stabilită pensia. Persoanele cu cerinţe speciale, trebuie să prezinte şi copia certificatului de dizabilitate. După ce se întocmesc listele, beneficiarii urmează să efectueze un control medical cu privire la bolile infecţioase transmisibile.

În 2018, de un prînz gratuit vor beneficia 700 de persoane, iar costul unei mese va constitui 28 de lei.

În municipiul Chişinău activează şase cantine de ajutor social.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?