X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șevciuk, dat în căutare pe teritoriul Transnistriei

1 dec. 2017,, 09:02   Politică
5234 12

Comitetul de Investigații a adoptat decizia privind darea în consens a fostului lider al Transnistriei Evgheni Șevciuk.

Fostul șef al Transnistriei este cercetat în 6 dosare concomitent: privind corupția, scheme tenebre, delapidare de mijloace publice și reținerea a 30 la sută din salarii și pensii, transmite novostipmr.com.
CI l-a așteptat pe Șevciuk la audieri cîteva luni, însă ex-președintele nu a dorit să revină în republica din care, potrivit anchetei, echipa de foști gestionari a scos milioane de dolari.

„Articolele potrivit cărora este suspectat dl Shevchuk sînt foarte diverse. Aici e vorba și de complicitate la contrabandă, și de luare de mită, de însușire și delapidare în proporții deosebit de mari. Infracțiunile sînt foarte variate, sancțiunile vor fi grave. Suspiciunile sînt grave, componentele de infracțiune sînt grave. Sumele care apar sînt, de asemenea, foarte serioase”, a comentat președintele Comitetului de Investigații al Transnistriei Veaceslav Brînzari.

În plus, recent, în Transnistria a intrat în vigoare Legea privind examinarea cauzei în absența părților. Sub incidența sa cad două dosare penale ale fostului președinte. Este vorba despre păstrarea a 30 la sută din salarii și pensii și scheme de corupție la„ Biohim”. Aceste cazuri penale pot fi examinate fără inculpat. În ceea ce privește celelalte cazuri, Șevciuk este în căutare.

Mîine, Comitetul de Investigație și MAI vor veni cu detalii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?