X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Primarul Londrei spune că Trump nu mai este binevenit în Marea Britanie

30 noi. 2017,, 22:00   Externe
2537 1

Primarul Londrei spune că Trump nu mai este binevenit în Marea Britanie după ce a distribuit pe contul său de twitter.com trei clipuri anti-islamice.

Potrivit primarului Londrei, nu ar trebui să existe o vizită oficială în Regatul Unit a lui Donald Trump deoarece președintele american a trădat „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie. Sadiq Khan i-a cerut prim-ministrului Theresa May să anuleze orice plan pentru o vizită oficială a președintelui Donald Trump, scrie cnbc.com.

Președintele american a provocat revoltă în Marea Britanie după ce și-a folosit contul de twitter.com pentru a distribui videoclipuri anti-islamice de la un grup extremist din Marea Britanie. Un purtător de cuvînt al premierului britanic a spus că acțiunile președintelui au fost greșite, iar drept răspuns, Trump a spus că Marea Britanie trebuie să se concentreze mai degrabă pe terorismul din țară.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a declarat că tweeturile originale ale lui Trump au trădat „relația specială” dintre cele două țări. „Președintele Trump a folosit Twitterul pentru a promova un grup extremist, care există doar pentru a semăna diviziunea și ura în țara noastră”, a spus Khan.


Primarul a cerut apoi să fie anulate planurile de a-l primi pe Trump la Londra, în cadrul unei vizite oficiale. „În calitatea mea de primar al acestui mare oraș diferit, am invitat-o pe Theresa May să-și retragă invitația pentru o vizită de stat a președintelui Trump. După acest ultim incident, este din ce în ce mai clar că orice vizită oficială a acestuia în Marea Britanie nu ar fi binevenită”, a spus el.

Khan a adăugat că guvernul britanic ar trebui să-i ceară lui Trump să ștergă mesajele și să-și ceară scuze poporului britanic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?