X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu: Rezultatele de la Viena înseamnă lipsa unui conflict militar în Republica Moldova

30 noi. 2017,, 13:39   Politică
2359 1

Rezultatele Summitului Parteneriatului Estic și ale discuțiilor de la Viena în formatul ”5+2” nu ar trebui privite ca acțiuni deosebite, ci ca unele ordinare prin care Republica Moldova generează securitate regională, nu doar o consumă.

Declarațiile au fost făcute de Președintele Parlamentului Andrian Candu la Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

”Protocoalele semnate la Viena privind procesul de reglementare transnistreană nu înseamnă că reintegrarea va avea loc astăzi, mîine sau la anul viitor. Rezultatele discuțiilor de la Viena înseamnă lipsa unui conflict militar pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Andrian Candu.

{{257377}}Președintele Parlamentului a menționat că autoritățile vor continua să avanseze pe calea recuperării încrederii și soluționării problemelor oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, aflat la a V-a ediție, a pus în discuție progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Politica Externă, Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?