X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chișinăul ar putea deveni un oraș al luminilor

29 noi. 2017,, 16:30   Capitala
5186 1

Chișinăul are potențial de a deveni un oraș al luminilor, datorită unui proiect ce urmează a fi realizat de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM), notează NOI.md.

Potrivit reprezentanților AIRM, în capitală există circa patru mii de clădiri care pot fi iluminate artistic pe timp de noapte, iar un proiect în această direcție ar putea spori atractivitatea capitalei pentru turiști.

Astăzi, Agenția, în colaborare cu „Design Cafe & Club”, a lansat un concurs pentru tinerii arhitecți și designeri. Aceștia sînt îndemnați să creeze un proiect de iluminare a unei clădiri din Chișinău, iar trei cele mai bune proiecte vor fi implementate.

Cei care vor să participe la acest concurs trebuie să se înregistreze pînă la 7 decembrie, iar pentru a propune schițele de proiect participanții vor avea timp pînă la mijlocul lunii februarie.

Bugetul de premiere este de cinci mii de euro. Astfel, echipa care va fi clasată pe locul I va primi un premiu de 2500 de euro, cei de pe locul II - 1500 de euro și cei de pe locul III - 1000 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?