Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Echipament performant, donat Centrului de Armament și Muniții

29 noi. 2017,, 15:40   Societate
2216 0

Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale a primit două seturi mobile de analiză şi testare a pulberilor şi încărcăturilor propulsive a muniţiilor (QPAK-13), notează NOI.md.

Donația a fost tranmisă în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Misiunii OSCE în Republica Moldova şi ambasadoarea Austriei în ţara noastră, Christine Freilinger.

Acţiunea de donare a avut loc în cadrul Proiectului de instruire în domeniul Managementului stocurilor de armament şi muniţii cu o importantă contribuţie a Misiunii OSCE în Republica Moldova, dar şi Austriei, Germaniei, Suediei şi Elveţiei la implementarea proiectului respectiv.

Potrivit şefului Centrului de Armament și Muniții al Armatei Naționale, locotenent-colonelul Grigore Raţă, cele două seturi donate vor fi utilizate pentru laboratorul mobil de testare a muniţiilor din depozitele Armatei Naţionale.

Proiectul de instruire în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii este organizat în contextul Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova, semnat la 28 octombrie 2010.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?