Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM cere anchetă parlamentară în cazul cetățenilor ruși expulzați din țară

29 noi. 2017,, 11:20   Politică
2578 9

Interdicția de intrare în țară a unor jurnaliști ruși i-a indignat pe deputații socialiști, care au calificat incidentul drept o nouă provocare din partea autorităților la adresa Federației Ruse, notează NOI.md.

Potrivit PSRM, întîlnirea de creație cu regizorul Alexei Samoliotov, care nu a fost lăsat să intre în Moldova, nu are nimic de-a face cu “propaganda rusească”, care sperie regimul de la guvernare.

„Partidul Socialiștilor consideră deportarea jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, dar și împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să le mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală”, au declarat socialiștii.

Formațiunea a anunțat că intenționează să inițieze o anchetă parlamentară asupra tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse în ultimele luni.

Menționăm că jurnalistul de televiziune și regizorul de film documentar Alexei Samoliotov și producătorul Marina Safronova au fost întorși din drum ieri pe Aeroportul Internațional Chișinău de către Poliția de Frontieră. Aceștia au venit la Chișinău la invitația Clubului Media Internațional Format-A3.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?