Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O nouă descoperire ce vizează mormîntul lui Iisus (VIDEO)

30 noi. 2017,, 04:30   Ştiinţă şi IT
7761 0

Cercetările de la mormîntul lui Iisus Hristos au confirmat că acesta datează din anul 345.

Astfel, structura este mai veche decât considerau unii experți, iar această nouă descoperire este considerată o altă dovadă că Isus ar fi fost într-adevăr înmormîntat în acest loc considerat sfînt.

Testele desfășurate pe rămășițele unei peșteri de calcar înscrise în biserică arată că structura este cu sute de ani mai veche. Mai precis, mortarul prelevat între suprafața inițială de calcar a mormîntului și o placă de marmură care o acoperă a fost datată în jurul anului 345.

Conform istoricului, mormîntul a fost descoperit de romani și consacrat în jurul anului 326. Mai precis, mama împăratului roman Constantin, împărăteasa Elena, a identificat în anul 325 locul unde ar fi avut loc răstignirea pe cruce a lui Iisus și a găsit mai multe relicve ale crucii într-o grotă din apropiere. Prin porunca lui Constantin a început, un an mai târziu, zidirea primei biserici în acest loc.


Acum, dovezile prezentate de National Geographic confirmă faptul că biserica a fost ridicată la ordinul împăratului roman Constantin. Pînă în prezent, cele mai vechi dovezi arhitecturale găsite în jurul complexului de morminte datau din perioada cruciadelor, ceea ce însemna că nu are mai mult de o mie de ani. Acum, a fost confirmat însă că are o vechime de 1700 de ani.

Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim (denumită și Biserica Sfîntului Sepulcru sau Biserica Sfintei Învieri) a suferit, de-a lungul secolelor, numeroase atacuri violente, incendii și cutremure. A fost distrusă complet în 1009 și ulterior reconstruită. În octombrie 2016, mormîntul lui Isus a fost deschis pentru prima oară în ultimele secole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?