X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ioniță: Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic

29 noi. 2017,, 08:31   Politică
3528 6

Republica Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic, dar acest lucru presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate și o mai mare seriozitate în a implementa legile, unele dintre ele foarte bune, care sînt adoptate în Parlament.

Declarația a fost făcută de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În vizor” de la postul de televiziune Impact TV, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru a redeveni campion al Parteneriatului Estic, Republica Moldova trebuie să comunice mai bine avantajele apropierii de Uniunea Europeană. „UE nu reprezintă doar un slogan, un steag în spatele căruia te poți ascunde atunci cînd vrei să-ți promovezi interese politice, partinice sau de moment conjuncturale, ci reprezintă un ideal în care cu adevărat trebuie să crezi pentru că acest ideal atrage după sine un lucru esențial care este așteptat de către toți cetățenii Republicii Moldova: stabilitate și prosperitate”, spune Daniel Ioniță.

Ambasadorul român la Chișinău a declarat că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului au o dinamică accentuată, sînt consolidate și se dezvoltă pe zi ce trece. De proiectele pe care le desfășoară statul vecin pe teritoriul Republicii Moldova beneficiază cetățenii moldoveni indiferent de statut, etnie și limba pe care o vorbesc. „Republica Moldova este principalul destinatar al asistenței de dezvoltare acordate de România. Mai mult, 65% din tot ceea ce înseamnă asistență pentru dezvoltare care este oferită de România are ca destinație Republica Moldova”, spune ambasadorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?