X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Începînd de azi românii și bulgarii pot circula în Canada fără vize

1 dec. 2017,, 11:17   Societate
10325 2

Informații importante pentru moldovenii cu dublă cetățenie, deținători ai pașapoartelor bulgarești sau românești.

Începînd cu data de 1 decembrie 2017, ora locală 16:00, Canada intenționează să ridice regimul de vize pentru toți cetățenii care au pașapoart bulgăresc sau românesc. Ei nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Canada.

Cu toate acestea, asemenea altor turiști scutiți de viză, aceștia vor avea nevoie de o Autorizație electronică de călătorie (eTA) pentru a călători pe calea aerului în Canada. Solicitarea eTA este un proces simplu, necostisitor care se derulează online și durează cîteva minute pentru a fi finalizat.

Cetățenii care dețin deja o viză canadiană valabilă pot continua să călătorească sau să tranziteze un aeroport canadian cu această viză pînă la expirarea ei. Nu aveți nevoie să depuneți o nouă cerere pentru eTA. De asemenea, cei care sînt deja în posesia unei eTA pot continua să călătorească în Canada pe calea aerului pînă la expirarea acesteia sau pînă la reînnoirea pașaportului.


IMPORTANT :• Cetatenii canadieni, inclusiv cei cu dublă cetățenie, nu sînt eligibili pentru eTA și au nevoie de un pașaport canadian valabil pentru a călători pe calea aerului în Canada.
• Rezidenții permanenți în Canada (PR) au nevoie pentru a călători fie de un card canadian de rezidență permanentă fie de un document de călătorie pentru rezidenti permanenți valabil și de un pașaport valabil.
• Important – pentru foștii rezidenți în Canada: statutul de rezident permanent nu expiră. Dacă ați locuit la un moment dat în Canada, ați putea încă avea statutul de rezident permanent. Consultați opțiunile disponibile pentru a evita întîrzierile călătoriei.

Vor putea cetățenii moldoveni cu dublă cetățenie, deținători ai pașapoartelor bulgarești și românești, să solicite eTA înainte de ridicarea regimului de vize, planificată pentru 1 decembrie?
Cetățenii cu pașaport român și bulgar eligibili pentru eTA, pot să solicite în acest moment eTA pentru a călători pe calea aerului în Canada sau pentru a tranzita un aeroport canadian.
Cei care nu sînt eligibili pentru a solicita eTA în acest moment, sînt obligați să aștepte pînă la dată de 1 decembrie, ora locală 16:00, pentru a depune cererea pentru eTA.

IMPORTANT: Cetățenii care sînt și rezidenți permanenți legali în Statele Unite ale Americii (S.U.A.) pot solicita eTA pentru a călători pe calea aerului în Canada.

Mulți călători își fac rezervări pentru avion pe perioada sarbătorilor de iarnă. Vor avea suficient timp pentru a obtine eTA, cei care trebuie să aștepte pînă la 1 decembrie pentru a depune cererea pentru eTA?
Este întotdeauna recomandat să obțineți documentele de călătorie corespunzătoare înainte de a rezerva biletul de avion către Canada.
Dacă nu sînteți eligibil pentru a solicita eTA, puteți fie să depuneți cerere de viză fie să așteptați pînă la 1 decembrie pentru a solicita eTA. Iată cîteva informații care sa vă ajute să decideți dacă doriți să așteptați pentru a solicita eTA.

Continuarea o găsiți pe moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?