X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grozavu: Conform tradiției, bugetul Chișinău ar putea fi votat abia în februarie 2018

28 noi. 2017,, 13:00   Capitala
2236 1

Proiectul bugetului municipiului Chișinău pe anul 2018 a fost subiect de polemici în cadrul unor discuții publice din cadrul primăriei capitalei.

Potrivit proiectului bugetului, în anul 2018, municipiul Chișinău va avea venituri de circa 3 miliarde 621 de milioane de lei. Totodată, cheltuielile vor fi mai mari, iar municipalitatea va avea un deficit bugetar de 279 de milioane de lei.

Potrivit declarațiilor viceprimarului capitalei Nistor Grozavu, deși, potrivit legii, în prima lectură bugetul municipal ar trebui să fie adoptat la 10 decembrie, totuși, conform unor tradiții, în cel mai bun caz acesta ar putea fi votat abia la 20 decembrie. Iar în lectură finală bugetul capitalei ar putea fi adoptat abia în luna februarie 2018.

Pe de altă parte, Petru Burduja, vicepreședintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal, i-a solicitat viceprimarului să facă tot posibilul ca bugetul să fie adoptat pînă la sfîrșitul anului. În caz contrar, consilierii vor fi căutați undeva peste hotare.

„Vă rog, domnule Grozavu, să faceți tot posibilul ca bugetul să fie aprobat pîna la 31 decembrie, nu dupa 20 ianuarie, cum ați menționat, pentru că, în caz contrar, vom căuta consilierii undeva peste hotare. Să nu uităm că trebuie deblocată situația de la instituțiile școlare și preșcolare, ca să nu se pomenească angajații din nou fără salarii”, a menționat Burduja.


Potrivit proiectului, cei mai mulți bani din bugetul municipalității vor fi alocați pentru educație - 1 miliard 860 de milioane de lei. Pentru protecția socială - circa 309 milioane, iar pentru cultură - aproximativ 157 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?