X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mai multă securitate informaţională în reţeaua Orange ©

27 noi. 2017,, 14:15   Business
3204 0

Orange Moldova îşi consolidează statutul de operator de încredere pentru clienții săi. Beneficiind de expertiza internaţională a Grupului Orange, compania întreprinde mai multe acţiuni pentru prevenirea şi detectarea ameninţărilor informaţionale, dar şi protecţia datelor clienţilor.

Acestea au fost prezentate în cadrul conferinţei regionale „Cyber Drill Alert”, desfăşurate recent la Chişinău, Orange fiind partener al evenimentului.

Securitatea cibernetică – un angajament strategic al Orange

Prin planul strategic Essentials 2020, Orange s-a angajat să-i însoţească pe clienţi în transformarea digitală. Angajamentul presupune pe lîngă oferirea unei reţele de calitate şi o conexiune cît mai sigură. Pentru a spori siguranța utilizatorilor Internet, Orange a decis crearea unui centru dedicat, responsabil de implementarea sistemelor de detecție a amenințărilor cibernetice, care vizează clienții companiei.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Acţiunile sporite de securitate adoptate de Orange sînt un răspuns la ameninţările informaţionale în continuă creştere. Actualmente Orange dispune de expertiza necesară şi capabilităţile tehnice pentru a anticipa, preveni, investiga, dar şi remedia efectele atacurilor cibernetice. Suntem mîndri să marcăm cu încredere o nouă etapă în dezvoltarea companiei şi să le oferim clienţilor noştri noi oportunităţi de protecţie a datelor”.

Acum clienții Orange pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre amenințările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele lor IT, prin intermediul portalului dedicat – cert.orange.md. De asemenea, tot aici, ei se pot abona pentru a primi notificările pro-active privind alertele de securitate informațională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile și soluțiile avansate pentru protecţia cibernetică.

CyberShield, soluţia gratuită încorporată în reţeaua Internet fix

Pentru protecţia reţelei Internet fix, Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată. Este vorba despre CyberShield, o soluţie ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejînd utilizatorii de furtul datelor personale sau de preluarea controlului asupra dispozitivelor. Detalii pe cybersecurity.orange.md

Sergiu POSTICĂ, Director Strategie şi Dezvoltare Orange Moldova: „Cybershield este un serviciu ataşat serviciilor fixe pentru clienţii business. Atunci cînd utilizatorul accesează involuntar resurse cu un cod maliţios, sistemul în mod automat blochează accesul şi notifică clientul. Astfel, clientul este protejat, dar şi că navighează într-o zonă periculoasă. Serviciul este absolut gratuit pentru toţi clienţii business Orange Moldova, utilizatori ai Internet fix”.

Protecţie DDoS – soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii

La conferinţa regională „Cyber Drill Alert”, Orange a prezentat şi serviciul de protecţie DDoS - o soluţie inteligentă împotriva atacurilor de tip DDoS, pentru clienţii corporativi. Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc. Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienților. Oferta este disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi, utilizatori Internet Fix.

Andrei PREAŞCA, Director Clienţi Corporativi Orange Moldova: „Soluţia inteligentă de protecţie DDoS oferă clienților un serviciu integrat în serviciul clasic Internet, atacurile fiind detectate și diminuate înainte de a ajunge în sistemele clientului. În acest fel, clienţii corporativi Orange se bucură de o soluţie personalizată de protecţie care nu influenţează viteza de acces, servicii profesionale de suport şi îmbunătățire continuă a mecanismelor de detecție și detectare a acestui tip de atacuri, precum şi suport individual de asistenţă tehnică”.

Mai multe detalii pe cybersecurity.orange.md

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Compania este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova, iar recent şi-a extins portofoliul oferind Internet şi TV Acasă. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sînt conectaţi la reţeaua companiei, în care activează o echipă de peste 1000 de angajaţi. Orange deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vînzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, Orange deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?