Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ultimul avocat, înlăturat de la procesesul de judecată în dosarul Platon

27 noi. 2017,, 17:31   Politică
4054 2

Unul din avocații lui Veaceslav Platon a fost înlăturat de la ședințele de judecată. Astfel, Platon va fi reprezentat în instanță de un avocat din oficiu.

Eduard Rudenco este ultimul avocat înlătura de la proces după ce vineri au mai fost înlăturați alți doi apărători ai lui Veaceslav Platon.

„Doamna magistrat m-a eliberat și pe mine din acest show. Acum nu știu ce să fac, să mă bucur sau nu, nici nu știu ce să fac. Încălcarea ca cea de vineri și azi m-a șocat. Eu în experiența mea de 16 ani nu am văzut așa ceva. Legea spune clar că avocatul poate fi doar sancționat însă nu poate fi înlăturat de la ședința de judecată. Sunt convins că este o presiune față de această magistrată, altfel nu-mi pot explica de ce sînt comise atîtea încălcări. A fost înlăturat Veaceslav Platon, acum și noi. A rămas un avocat din partea statului care va juca un rol de al doilea procuror. Acest avocat desigur că va cere achitarea dar el nu știe despre ce probe este vorba nu va putea să-l apere așa cum spune legea. Veaceslav Platon a refuzat ca acest avocat să-l reprezinte însă el continuă să vină la ședințele de judecată. Veaceslav nu va pleda nici la ultimul cuvînt nimic, el va fi doar prezent cînd se va citi sentința”, a declarat Rudenco.

Procurorii au cerut încă 16 ani de închisoare în cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Veaceslav Platon pentru escrocherie. Despre acest lucru au anunțat acuzatorii de stat în cadrul ședinței de judecată din 20 noiembrie, la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?