X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plahotniuc: Vom acorda tot suportul politic necesar în negocieri cu Tiraspol

25 noi. 2017,, 16:30   Politică
6655 16

Președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, salută semnarea protocoalelor dintre Chișinău și Tiraspol.

Politician a precizat că PDM pe care-l conduce va susține politic negocierile și va acorda suportul politic necesar în acest sens. „Salut semnarea protocoalelor privind soluționarea mai multor probleme importante pentru cetățenii Republicii Moldova, în special pentru cei care locuiesc pe cealaltă parte a Nistrului. După mai bine de 10 ani, asistăm la primele progrese importante ṣi primele rezultate concrete în discuțiile Chiṣinău-Tiraspol”, a declarat Vlad Plahotniuc.

“Am susținut politic aceste negocieri, aṣa cum m-am angajat în discuțiile pe care le-am avut cu partenerii externi, iar în următoarea perioadă, PDM va acorda suportul politic necesar pentru implementarea acțiunilor agreate. Sper ca pasul făcut prin semnarea acestor protocoale, să dea o nouă dinamică negocierilor în formatul 5+2, care vor avea loc chiar zilele următoare, la Viena”, a scris Vlad Plahotniuc pe contul său oficial de facebook.com.

Menţionăm că reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolui, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev, au semnat patru protocoale, ce presupun asigurarea studiilor în grafie latină în școlile situate în regiunea transnistreană, accesul oamenilor la terenurile agricole din stînga Nistrului, apostilarea diplomelor, dar și restabilirea telefoniei între Moldova și Transnistria. Acest pas este unul important, pentru că abia după un decendiu oficial de pe ambele maluri s-au așezat la o masă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?