Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Mesajul geopolitic va juca un rol important la următoarele alegeri

24 noi. 2017,, 08:52   Politică
2421 3

Mesajul geopolitic va juca un rol important la următoarele alegeri parlamentare care vor avea loc în anul 2018.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Președintele susține că oamenii știu care partide promovează valori pro-europene, care pro-rusești și care formațiuni sînt pro-Moldova și la următorul scrutin acest lucru încă va avea un rol important. „Eu sper foarte mult că după alegeri la noi va fi formată o majoritate pro-Moldova, dar nu pro-europeană sau pro-rusă. Pentru prima dată după mulți ani. Eu cred că acest lucru este real avînd în vedere sistemul electoral mixt”, spune Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului consideră că Rusia are și va avea posibilități mult mai mici să influențeze alegerile din Moldova decît Uniunea Europeană. „Aici activează mult mai multe organizații neguvernamentale finanțate direct prin granturi din vest. Occidentul finanțează mult mai multe mijloace de informare în masă, decît Rusia”, spune Igor Dodon.

Președintele consideră că cetățenii moldoveni nu au încredere în valorile europene pentru că Vestul mizează în Republica Moldova pe politicieni corupți și în toți acești ani i-a susținut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?