X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Persoana care îl va înlocui pe Robert Mugabe în Zimbabwe, găsită

22 noi. 2017,, 19:00   Externe
2212 0

Fostul vicepreşedinte al Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, va fi învestit în funcţia supremă în stat pe data de 24 noiembrie.

Inaugurarea va fi la trei zile după demisia lui Robert Mugabe, care a condus ţara cu o mână de fier vreme de 37 de ani, a anunţat radio-televiziunea publică ZBC, preluată de reuters.com. “Învestitura tovarăşului Mnangagwa est prevăzută pe data de 24 noiembrie”, a informat site-ul ZBC.

Emmerson Mnangagwa, în vîrstă de 75 de ani, urmează să sosească la Harare pe data de 22 noiembrie, la baza aeriană militară Manyame din capitală ade Zimbabwe. La o zi după demisia lui Robert Mugabe, Zimbabwe intră astfel într-o nouă eră, după aproape patru decenii de conducere autoritară a fostului preşedinte.

Emmerson Mnangagwa a părăsit ţara, din motive de securitate, la scurt timp după înlăturarea sa din guvern la 6 noiembrie. Cel supranumit “crocodilul” din cauza caracterului său inflexibil, a fost deja propulsat duminică preşedinte al partidului la putere, ZANU PF. Ascensiunea sa în funcţia supremă barează drumul fostei prime doamne, impopulara Grace Mugabe, dornică să-i ia locul soţului ei la momentul oportun.


Robert Mugabe, în vîrstă de 93 de ani, s-a agăţat de putere timp de o săptămînă după ce armata a preluat controlul, anunţînd în cele din urmă că demisionează, după ce parlamentul declanşase procedura de destituire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?