Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Franța e posibilă interzicerea rugăciunilor publice pentru musulmani

22 noi. 2017,, 23:00   Externe
2563 0

Guvernul francez intenționează să promulge un proiect de lege, care prevede interzicerea rugăciunilor publice pentru musulmani.

Despre acest lucru a declarat ministrul de Interne al Franței, Gerard Collombe, instituția căruia a reacționat la ciocnirile recente dintre locuitorii orașului francez Clichy-la-Garenne și comunitatea musulmană locală.

Comunitatea musulmană a acuzat și anterior autoritățile de lipsa moscheilor în întreaga țară și reticența de a li se oferi oamenilor un loc potrivit pentru rugăciuni, scrie The Independent. "Namazul pe străzi" a avut loc și în alte orașe din Franța, provocînd astfel mișcări anti-islamice în rîndul populației locale.

În orașul Clichy-la-Garenne, situat la nord-vest de Paris, după închiderea moscheii locale și transformarea acesteia într-o bibliotecă, populația musulmană a decis să-și exprime protestul rugîndu-se direct pe drumuri. Aceasta, la rîndul său, a provocat un val de nemulțumiri din partea locuitorilor orașului.


La începutul lunii noiembrie, situația s-a încins într-atît, încît primarul orașului, Remi Museo, a organizat o demonstrație împotriva "namazului pe străzi". Ca răspuns la rugăciunile musulmanilor, care l-au slăvit pe Allah în stradă, demonstranții au cîntat imnul național al Franței.

Dezvoltarea violentă a evenimentelor a fost împiedicată de poliție, echipată cu scuturi, care a împărțit părțile aflate în conflict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?