X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Cantitatea de fluor din pliculețele de ceai depășește de 2 ori doza zilnică recomandată

28 iul. 2013,, 10:30   Societate
4472 0
Foto: diary.ru
Pliculețele de ceai care sînt foarte ieftine pot fi destul de periculoase pentru sănătate, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Derby, citat de www.protv.ro.

Potrivit descoperirilor făcute de aceștia, pliculețele umplute cu un „praf” de ceai, disponibile în toate magazinele și chioșcurile, pot conține cantități mult prea mari de fluor, iar acesta afectează structura oaselor și a dinților.

Studiul arată că un litru de ceai la plic conține 6 miligrame de fluor, dar în mod normal se recomandă ca un om să consume între 3 și 4 miligrame pe zi.

O cantitate prea mare de fluor poate cauza mai multe probleme de sănătate. În primul rînd, sînt afectați dinții, pe care pot apărea pete maronii și care pot căpăta un aspect granulat.

Excesul de fluor afectează oasele și încheieturile, slăbește mușchii și poate cauza probleme gastrointestinale și chiar osteoporoză. De asemenea, expunerea la substanță a fost legată de apariția cancerului osos la bărbați, spun medicii. În 1992, un alt studiu dezvăluia că riscul apariției cancerului osos era de trei pînă la șapte ori mai mare în regiunile оî care apa era contaminată cu fluor.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Derby intenționează să le propună producătorilor de ceaiuri la plic să treacă pe etichetă cantitatea de fluor, alături de celelalte informații nutriționale, scrie www.protv.ro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?