Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: Putin va putea vizita Moldova doar în 2019

22 noi. 2017,, 12:51   Politică
2866 5

Președintele Igor Dodon consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, va putea efectua o vizită la Chișinău în 2019. El a declarat acest lucru marți seara, în cadrul sesiunii de întrebări-răspunsuri online în rețeaua „Odnoklassniki”.

„Eu l-am invitat pe președintele Rusiei să viziteze Chișinăul. Noi am discutat acest lucru. Anul viitor, în FR vor avea loc alegeri. Sper și sînt convins că totul va fi bine, în ciuda provocărilor și dorinței unor persoane de a destabiliza situația. După alegerile președintelui Rusiei din martie, în Moldova va fi lansată campania electorală. Cred că Vladimir Vladimirovici ar putea veni în 2019. Sper că această vizită va viza deja soluționarea unor probleme concrete, poate chiar a problemei transnistrene”, a spus Dodon.

El a menționat că pînă la finele anului 2018 se așteaptă o vizită în Moldova a cîtorva zeci de deputați în Duma de Stat a Rusiei.

„La începutul lunii decembrie va avea loc ședința Grupului interparlamentar de prietenie Rusia-Moldova. Circa 20 de deputați din Moldova vor merge la această ședință, care nu a fost organizată de mai mulți ani, iar anul viitor vor sosi deputați în Duma de Stat în același număr. Noi deja am coordonat perioada. Cred că este corect pentru dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale”, a spus președintele.

El a adăugat că în 2018 Moldova ar putea fi vizitată de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.


„Am expediat o astfel de invitație. Ni s-a spus din timp că Patriarhul Kirill dorește să vină în Moldova. Sper că vizita va avea loc în septembrie, cînd vom organiza Congresul Mondial al Familiei”, a comunicat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?