Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Capitala, gata de sărbători (FOTO)

22 noi. 2017,, 13:11   Capitala
3104 2

Chișinăul nu va îmbrăca straie noi de acest Crăciun. Angajații de la Lumteh spun că în acest an, nu a fost cumpărat niciun beculeț din lipsă de bani.

Astfel, Piața Marii Adunări Naționale și alte bulevarde ale Capitalei vor fi amenajate exact ca și anul trecut.

Cu sau fără beculețe noi, angajații de la Lumteh s-au apucat de lucru. Pînă în data de 1 decembrie, ei trebuie să instaleze 70 de mii de becuri LED. Muncitorii au amenajat deja cîțiva pomi din preajma Acrului de Triumf și a clădirii Guvernului.

"Deja de mai mulți ani, noi avem un sistem de iluminat în Chișinău care, în fiecare an, îl reparăm îl ducem la un mod normal. Ceva nou nu avem anul acesta. Aparte buget pentru iluminat decorativ noi nu avem. Ne descurcăm cu ceea ce avem", a spus inginerul-șef la Întreprinderea Municipală "Lumteh", Anatolie Aparatu.

"E normal. Nu aș spune nici că este greu, nici că este ușor. Care le-am montat deja toate funcționează. "

Oamenii spun că nu-i deranjează că, în acest an, centrul Capitalei va arăta exact ca anul trecut.

"Cu iluminarea cu becurile, cu sfintele sărbători, asta e extraordinar."

" Este foarte frumos ca să fie aceste luminițe, care sînt simbolul veșniciei. Este o bucurie normală, pentru că ei astfel simt magia sărbătorilor."

Și unele centre comerciale din oraș și-au împodobit propriul brad, pentru a atrage mai mulți cumpărători.

"Asta dă un alt aspect orașului și pentru orășeni este ceva frumos și este un loc unde întradevăr se poate de venit, de petrecut timp frumos cu copiii și de făcut poze frumoase."

În acest an, pe lîngă Piața Marii Adunări Naționale, vor mai fi amenajate și alte nouă străzi din Chișinău, printre care Bulevardul Mircea cel Bătrîn, Străzile Alba Iulia și Ion Creangă. De asemenea, la inițiativa Guvernului, pe strada 31 va fi instalat un patinoar și va fi organizat un tîrgîl de Crăciun care pînă acum avea loc în Piața Marii Adunări Naționale. Luminițele de Crăciun se vor aprinde în data de întîi decembrie și vor fi dezinstalate după 14 ianuarie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?