X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ostalep: Spuneți mulțumesc că aveți noroc cu poporul

22 noi. 2017,, 10:10   Politică
4872 9

Expertul politic Valeriu Ostalep consideră că PLDM nu are dreptul moral de a ridica problema referitor la finanțarea filmului "Istoria Moldovei", prezentat de socialiști, deoarece este implicat el însuși în furtul banilor bugetari.

"Liderul PLDM Vlad Filat a luat banii și noi am auzit acest lucru, el a spus-o personal de la tribună că a fost complice la aceste nereguli", a scris Ostalep pe rețelele de socializare. Toți camarazii lui au fugit ca niște șoareci.

Nimeni nu poate garanta că partidul nu a fost finanțat din bani furați.

În acest context, un grup de persoane cu un rating de zero procente, care continuă să se numească PLDM, "este interesat" de finanțarea unui film documentar.

Ei, care, după cîte boacăne au făcut în țară, nu numai că ar trebui să tacă și să nu-și deschidă gura pînă la sfîrșitul vieții pe teme publice. Oamenii aceștia au discreditat complet tot ce au putut, se apucă să "soluționeze definitiv" problema denumirii limbii.


Pe ei nu-i interesează sursele de finanțare a partidului lor în "cei mai buni ani" și ei nu vor să ni le dezvăluie.

Am dreptul să întreb: cine sînteți, după toate acestea, ca să vă interesați măcar de ceva, dacă în urma voastră e o așa trenă, încît este timpul să fie produs un film documentar despre voi? L-aș numi "Toate acestea ar fi putut să nu se întîmple".

Tot ce se referă la PLDM este rușine a istoriei acestei țări.

Închideți-vă gurile și spuneți mulțumesc că aveți Noroc cu poporul».

Potrivit informațiilor comunicate anterior de «Moldvaskie vedomosti», liderii PLDM au solicitat SIS să stabilească sursele de finanțare a filmului documentar "Istoria Moldovei", filmat cu sprijinul președintelui Igor Dodon.

Președintele partidului Viorel Cibotaru a declarat în cadrul unei conferințe de presă, joi, că apariția pe ecran a filmului este "următoarea etapă a războiului hibrid, pe care Rusia îl duce împotriva Moldovei".

Vicepreședintele PLDM, Tudor Deliu, a comunicat că "poporul vrea să cunoască sursa documentarului, ce distorsionează istoria Statului Moldovenesc și ce scopuri a urmărit Dodon susținînd crearea documentarului propagandistic".

Liberal democrații s-au adresat, de asemenea, președintelui Parlamentului Candu, cu solicitarea de a "proteja cetățenii RM de dezinformarea din străinătate" și să nu admită distribuirea filmului în școli. Partidul le-a cerut, de asemenea, deputaților să sprijine amendamentul la articolului 13 din Constituție cu privire la limba de stat "pentru a stopa definitiv denigrarea identității naționale și a istoriei locuitorilor Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?