Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Armașu: Prognoza creșterii bugetului pentru anul 2018 este cu rezerve

22 noi. 2017,, 09:41   Economie
2498 0

Prognoza creșterii bugetului pentru anul 2018 este cu rezerve, prudentă. Astfel, creșterea ar putea fi încă mai mare.

Declarația a fost făcută de către ministrul finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Acest buget vine să fortifice puțin creșterea economică, să-i dea un imbold creșterii economice pentru anul viitor prin investițiile publice mai mari pe care le planificăm pentru anul viitor”, spune Octavian Armașu.

Ministrul a declarat că în baza prognozei macroeconomice se estimează că veniturile anul viitor vor fi cu patru miliarde mai mari. „Propriu-zis calculele demonstrează că atunci cînd avem o creștere de 3% și o creștere a importurilor de 6% putem ajunge la creșterea veniturilor. Acest efect macroeconomic ne oferă o creștere de 2,1 miliarde”, spune Octavian Aramașu. De asemenea, ministrul prognozează o creștere din granturi de 1,6 miliarde și din politicile fiscale – 0,4 miliarde.

Co-fondatorul companiei „Angry Business”, Alexandru Bordea, susține că pentru activitatea eficientă a businessului este nevoie de stabilitate, inclusiv politică, economică și psihologică. Omul de afaceri spune că este o garanție faptul că bugetul pentru anul viitor a fost discutat și cu experții Fondului Monetar Internațional.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018 a fost aprobat ieri de Guvern și este fundamentat pe o creștere economică de 3%, o majorare a exporturilor de 8% și o sporire a importurilor de 6%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?