X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Papa de la Roma le cere polițiștilor să fie ”milostivi” cu șoferii

21 noi. 2017,, 22:30   Externe
2278 0

Papa Francisc le cere polițiștilor să fie ”milostivi” cu șoferii care încalcă regulile de pe șosele și spune că ”mila nu este un semn al slăbiciunii”.

Conducătorii care sunt prinși că circulă cu viteză ar putea să-l citeze de acum Papa atunci cînd încearcă să obțină amenzi mai mici sau chiar să scape de ele, scrie bbc.com. La o întâlnire cu poliția rutieră din Italia, Papa Francis i-a îndemnat pe polițiști să arate „mila” față de cei care încalcă regulile rutiere. „Mila nu este un semn de slăbiciune”, a spus el. „.

El a afirmat că un stil de viață tot mai agitat și bazat pe competitivitate a făcut ca unii șoferi să-i vadă pe alți participanți în trafic drept „obstacole sau adversari care trebuie depășiți, transformînd astfel străzile în piste de Formula 1”.

Papa a adăugat că poliția ar trebui să încerce să înțeleagă motivele pentru care o persoană a comis o infracțiune înainte de a aplica o sancțiune. Dar pontiful argentinian a vorbit și despre înrăutățiea situației „din ce în ce mai complexă și mai tumultoasă” de pe drumurile publice.


Papa, care este șeful Bisericii Romano-Catolice din 2013, i-a criticat de asemenea oamenii care își folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc. „Trebuie să ținem cont de sentimentul limitat de responsabilitate al multor șoferi, care de multe ori nu par să-și dea seama de consecințele grave ale distragerii lor”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?