Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Germania: Șase sirieni, arestați pentru plănuirea unui atentat

21 noi. 2017,, 15:19   Externe
1729 0

Poliția germană a arestat marți șase cetățeni sirieni suspectați de apartenență la gruparea jihadistă Statul Islamic și de pregătirea unui atac pe teritoriul german, cu ajutorul armelor sau al explozivilor, transmit dpa și Reuters.

Suspecții, avînd vîrste între 20 și 28 de ani, au fost arestați în cursul perchezițiilor întreprinse în opt apartamente din orașele Kassel, Hanovra, Essen și Leipzig, a informat procuratura din Frankfurt.

La operațiune au luat parte în jur de 500 de polițiști.

Patru dintre suspecți au sosit în Germania în decembrie 2014, iar ceilalți doi în august, respectiv septembrie 2016. Toți au depus cereri de azil, procurorii neprecizînd dacă acestea au fost aprobate.

Potrivit Parchetului, ei sînt 'suspectați că sînt membri ai organizației teroriste străine care se autointitulează Statul Islamic (SI)'. 'Acuzați mai sînt suspectați că au plănuit un atac împotriva unei ținte din Germania, cu folosirea fie de arme, fie de explozivi', adaugă procurorii, menționînd că planul terorist nu era aproape de a fi dus la îndeplinire.

Conform postului public de radio HR (Hessische Rundfunk), care citează surse din cadrul anchetei, suspecții plănuiau un atac terorist asupra unui tîrg de Crăciun în orașul Essen.

Arestările de marți survin după ce un alt sirian, în vîrstă de 19 ani, a fost reținut în această lună sub suspiciunea că plănuia un atac cu bombă.

Germania se află în stare de alertă teroristă ridicată după o serie de atacuri care au culminat în decembrie 2016 cu atentatul în care un tunisian a intrat cu un camion în vizitatorii unui tîrg de Crăciun la Berlin, omorînd 12 oameni.

Mulți dintre cei implicați în atacuri teroriste au intrat în Germania în timpul valului de refugiați din țări precum Siria, Irak și Afganistan, începînd din 2014.

În acest an, autoritățile au instalat blocuri de beton în jurul piețelor din Berlin unde se vor deschide în curînd tîrguri de Crăciun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?