Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Oamenii de ştiinţă au apreciat posibilitatea călătăriilor în timp

21 noi. 2017,, 05:00   Ştiinţă şi IT
3305 0

Călătoria în timp este ceva ce a fascinat omenirea dintotdeauna şi iată că un fizician a spus că expolatarea maselor negative sau particulele de energie vor putea să facă posibilă călătoria în timp, nu în viitor.

El a spus că particulele vor putea permite vortexului să aibă o extremitate în repaus şi alta în mişcare, ceea ce va permite fiinţelor umane să călătorească în timp, dar niciodată în viitor, potrivit lui Ethan Siegel de la Lewis & Clark College. Pînă în prezent, călătoriile în timp au scăpat de aprofundarea de către oamenii de ştiinţă.

Un astrofizician a spus că există anumite condiţii şi acestea vor permite producerea unor vîrtejuri elaborate. Acestea vor permite oamenilor să se întoarcă în timp fiindcă un capăt al vortexului ar putea fi nemişcat, iar celălalt capăt se va putea deplasa cu viteza luminii. Oamenii de ştiinţă n-au reuşit încă să descopere condiţiile necesare pentru ca omul să se întoarcă în timp şi nici n-ar fi uşor să se creeze un sistem destul de mare pentru a-l putea face. Cu toate acestea, în conformitate cu legile fizicii teoretice, nimic nu poate împiedica realizarea sa.

Siegel a explicat că dacă masa negativă sau materia energetică există, atunci se va putea crea o gaură neagră supermasivă, contraponderea ei negativă energetică va trebui să formeze un vîrtej pe care l-am putea traversa. Omul de ştiinţă a dat un exemplu de scenariu în care destinaţia pe care cineva dorea s-o atingă se găsea la 40 de ani lumină distanţă. După un an, sfîrşitul găurii făcute de vîrtej, care se va deplasa cu viteza luminii, va fi cu 40 de ani mai în vârstă, cînd de fapt a trecut doar un an.


Oamenii de ştiinţă spun că spaţiul-timp poate fi deformat, dar ar trebui mult material sau energie pentru a putea crea distorsiuni, dar în teorie, cel puţin, este posibil. În ceea ce priveşte un vortex, ar fi necesar să se facă o scurtătură prin distorsionarea structurii spaţiului-timp continuu. De exemplu, să ne imaginăm că o bucată e hârtie este pliată şi că are pe fiecare faţă ceva desenat, care reprezintă cele două puncte ale spaţiului-timp. Linia care le separă va arăta distanţa normală care separă cele două puncte distanţate în acest continuum spaţiu-timp, iar vortexul va putea crea o comandă rapidă.

Singura problemă în folosirea vîrtejurilor pentru a reveni în timp, este aceea că sunt instabile. Odată ce o particulă a intrat în vortex, ea fluctuează, ceea ce poate provoca prăbuşirea acestuia. Siegel spue că dacă cineva ar fi reuşit acum 40 de ani să creeze o pereche de vortex care să se lege între ei şi ar fi traversat, era posibil să se întoarcă astăzi şi să revină în 1978. În această călătorie, ar fi posibil ca Pămîntul să nu se afle la locul unde l-am lăsat şi să călătorim prin spaţiu pînă cînd vom prinde Luna şi Soarele în orbită, titrează site-ul de ştiinţă nouvelordremondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?