X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

UE a adoptat sistemul de intrare/ieșire în spațiul Schengen

20 noi. 2017,, 15:01   Externe
4542 1

Țările membre ale Uniunii Europene au adoptat luni regulamentul privind un sistem de intrare/ieșire și regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen în legătură cu Sistemul de intrare/ieșire, sistem la care vor participa inclusiv România și Bulgaria, chiar dacă cele două țări nu sînt încă membre ale spațiului de liberă circulație.

Acest sistem va înregistra informații privind intrarea, ieșirea, precum și refuzul intrării, pentru resortisanții țărilor terțe care traversează frontierele externe ale spațiului Schengen, informează un comunicat al Consiliului UE remis CaleaEuropeana.ro.

“Un control strict al frontierelor noastre externe este esențial pentru buna funcționare a spațiului Schengen. Sistemul de intrare/ieșire va contribui la îmbunătățirea controalelor la frontierele externe, la o mai bună identificare a persoanelor care depășesc termenul legal de ședere și la consolidarea luptei împotriva terorismului”, a declarat în acest context, Andres Anvelt, ministrul de interne al Estoniei, țara ce deține președinția rotativă a Consiliului.

Sistemul de intrare/ieșire va contribui la: 1) reducerea timpului necesar pentru verificările la frontieră și îmbunătățirea calității acestor verificări, prin calcularea automată a șederii autorizate pentru fiecare călător, 2) asigurarea identificării sistematice și fiabile a persoanelor care depășesc termenul legal de ședere, 3) consolidarea securității interne și a luptei împotriva terorismului, permițînd autorităților de aplicare a legii accesul la istoricul călătoriilor.

Consiliul și Parlamentul European trebuie acum să semneze regulamentul adoptat. După semnare, textul va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare 20 de zile mai tîrziu. eu-LISA, împreună cu statele membre, este așteptată să înceapă instituirea noului sistem, care ar trebui să fie operațional pînă în anul 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?