X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Elisabeta a II-a și principele Philip au marcat nunta “de platină” (VIDEO)

20 noi. 2017,, 22:30   Externe
3331 0

Regina Elisabeta a II-a, în vîrstă de 91 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 96 de ani, marchează astăzi cea de-a 70 de aniversare a căsătoriei.

Nunta de platină, cum mai este numită, va fi sărbătorită printr-o petrecere discretă în familie, organizată la Palatul Windsor. Nu vor exista evenimente speciale, însă această aniversare a readus în atenție povestea de dragoste dintre cuplul regal – o poveste care a început atunci când ea avea doar 13 ani.

Regina Elisabeta a II-a este suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria monarhiei britanice. Acum, ea stabilește un nou record. Are cel mai îndelungat mariaj. În urmă cu 70 de ani, Prințesa Elisabeta, cum era titlul deținut atunci, s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, ofițer în marina britanică, notează reuters.com

Ceremonia spectaculoasă a avut loc pe 20 noiembrie 1947, la doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Răbzoi Mondial, iar numeroși șefi de stat și reprezentanți ai unor familii regale au fost prezenți în Londra pentru eveniment important.


Născut în Grecia, prințul Philip este un descendent al reginei Victoria, stră-străbunica reginei Elisabeta a II-a. El a fost alături de suverana britanic pe parcursul celor 65 de ani de domnie ai acesteia, chiar și în cele mai dificile momente. Philip a fost cel care, în 1952, i-a dat vestea, despre moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în urma căreia Elisabeta a II-a a devenit regina Marii Britanii.

„Unul dintre secretele acestui mariaj foarte îndelungat și al acestei aniversări incredibil de impresionante este faptul că prințul Philip a considerat întotdeauna că este de datoria lui să o sprijine pe regină, să o ajute în orice mod va putea să o facă”, a declarat Hugo Vickers, expert în istoria casei regale britanice, pentru Reuters.

Cei doi s-au cunoscut la nunta unei verișoare a prințului Philip, prințesa Marina a Greciei, care s-a căsătorit cu unchiul reginei Elisabeta, ducele de Kent, în 1934. Philip a reușit să o impresioneze pe Elisabeta, cînd aceasta avea doar 13 ani. Tînăra prințesa a vizitat atunci, alături de părinții ei, Colegiul Regal de Marină din Dartmouth, aflat în sudul Angliei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?