Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

UPDATE: Primăriile din toată țara, luate cu asalt de CNA și Procuratura Anticorupție

20 noi. 2017,, 15:21   Politică
9391 2

(UPDATE 14:45) În urma perchezițiilor de astăzi, de la Directia Locativ-Comunală a Municipiului Chișinău au fost ridicate actele licitației privind construcția sistemului de canalizare din Durlești, în valoare de 12 milioane de lei, bani alocați prin Fondul Ecologic de Stat.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful Direcției Generale Locativ Comunală, Petru Gontea.

(UPDATE 13:51) Patru persoane au fost reţinute, pînă la această oră, în cadrul operaţiunii de astăzi, afirmă ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Printre reţinuţi este primarul din Ghelăuza (Nicoleta Malai, 27 de ani.

A fost propusă de PL) şi trei reprezentanţi ai companiilor beneficiare a licitaţiilor trucate. În prezent, acţiunile de urmărire penală sînt în desfăşurare în mai multe primării din ţară şi la sediile unor companii. Acestea au loc în cadrul unui dosar care vizează trucarea unor licitaţii de milioane de lei, bani proveniţi din Fondul Ecologic pentru susţinerea unor proiecte locale.

(UPDATE 12:23) În dosar ar figura în jur de 20 de primării, conduse de reprezentanți ai PD, PLDM, PL, PNL și PPEM, care au organizat licitații pentru asistența financiara din Fondul Ecologic. Sursele redacției noastre ne spun că operațiunea de azi se va finaliza cu mai multe rețineri.


(UPDATE 11:49) Sursele Deschide.MD de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului spun că ar fi vorba despre licitații finanțate din banii Fondului Ecologic de Stat.

(UPDATE 11:34) Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a confirmat pentru Deschide.MD că procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA desfăşoară acţiuni de urmărire penală în mai multe primării din ţară într-un dosar pornit pe faptul trucării unor licitaţii. Potrivit ei, ofiţerii efectuează percheziţii, dar şi ridicări de acte din primării, inclusiv din sediul Ministerului Mediului şi cel al Primăriei municipiului Chişinău. De asemenea, au loc acţiuni de urmărire penală şi la cîteva companii, beneficiare ale licitaţiilor aranjate.

(UPDATE 10:51) Zeci de percheziţii au loc la această oră în mai multe primării din ţară, inclusiv la Primăria Capitalei.

Ofiţerii anticorupţie şi procurorii au descins şi la fostul Minister al Mediului, unde desfăşoară acţiuni, potrivit surselor Deschide.MD. Deocamdată nu se ştie în ce dosar are loc operaţiunea. Vom reveni cu detalii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?