X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zeci de persoane au participat la o expoziție caritabilă dedicată copiilor prematuri (VIDEO)

19 noi. 2017,, 14:00   Societate
5469 0

Sîmbătă, Fundația părinților de copii prematuri „Vitae” din Republica Moldova, a organizat un tîrg - expoziție caritabilă, notează NOI.md.

25% din banii care au fost adunați din vînzarea tablourilor dar și a lucrurilor de artizanat vor merge pentru a procura un aparat de măsurare a nivelului bilirubinei pentru nounăscuții din cadrul Institutului Mamei și a Copilului din capitală.

Potrivit Azei Onică, președinta Fundației ”Vitae”, societatea trebuie să conștientizeze că copii prematuri nu sînt altfel, iar dacă ei vor fi îngrijiți adecvat, șansa lor la viață crește.

În cadrul expoziției au participat și reprezentanți din România, care au înregistrate realizări importante în domeniu și care au venit să se împărtășe cu experiența acumulată de-a lungul timpului. Corina Croitoru, Asociația ”Unu și Unu”din România a venit la Chișinău cu un ghid destnat mămicilor, care urmează a fi tipărit și în țara noastră și disptribuit în maternități.

Totodată, Alexandru Popa, președintele Asociației ””Inima Copiilor” din România, susține că lucruri mari pot fi făcute cu ajutoare mici venite din partea oamenilor de rînd. Peste Prut, doar în trei luni din SMS-uri s-a reușit colectare a aproape 700 mii de euro care au mers pentru renovarea unei secții de cardiologie din cadrul Spitalului "Marie Curie" din București.


Mihai Stratulat, medic pediatru din cadrul Institutului Mamei și Copilului din capitală, susține că din păcate chiar dacă în țara noastră există tehnică performantă care poate ajuta un nou născut prematur să supraviețuiască, totuși ea este uzată. Este necesar procurarea nu doar a tehnicii de ultimă generație, dar și renovarea secției de prematuri din cadrul instituției medicale.

În cadrul expoziției, și-au expus lucrările atît pictori consacrați, cît și tineri care și-au dorit să contribuie la realizarea unor lucrur frumoase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?