Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

O modalitate ușoară de a face drum pe lotul de teren (FOTO)

17 noi. 2018,, 22:33   Societate
6985 1

Se obișnuiește să se creadă că construcția unui drum este foarte dificilă și costisitoare, dar există și o variantă ieftină și rapidă, pe care a aplicat-o un om pe lotul său de teren...

Ne vom împărtăși experiența de a crea un drum de la zero. Aceasta este potrivită anume pentru drumul spre casă, unde încărcătura este mică, întrucît tehnologia pentru drumuri publice este mai complicată – cu pernă de lut, jgheaburi de scurgere etc. Pentru lotul dumneavoastră s-ar potrivi o modalitate mai simplă și mai ieftină.

La început, dacă lotul este neuniform, chemăm excavatorul JCB, care pregătește terenul.

Deasupra, așternem geotextilul „Dornit”, cu o densitate de 150 g/m. Acesta este un material testat și bun, care permite ca molozul să nu intre în pămînt și face drumul mai durabil. Acest material și-a demonstrat eficiența. De menționat că experiența în lucrul cu alte materiale, cu caracteristici similare declarate, ale căror prețuri erau chiar mai mari, nu s-a justificat deloc. De exemplu, geotextilul „Geotex”, cu aceeași densitate, se rupe imediat.

După căptușeala secțiunii de drum cu geotextil, acesta din urmă trebuie prins pe margini pentru fixare, fapt ce va împiedica rostogolirea lui în timpul trecerii mașinii cu moloz.


Fracția pietrișului trebuie să fie de 20-40 mm (nu are sens să cumpărați pietriș de o fracție mai mare, pentru că nu este comod să circuli peste pietre mari, și nici de fracție mai mică nu trebuie pentru primul strat, deoarece roțile le aruncă în toate părțile). Pietrișul se împrăștie uniform pe drum, apoi se nivelează manual.

Drumul este gata. Acum nu ne mai amenință glodul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?