Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Krasnoselski îl acuză pe Dodon de încălcarea Constituției Republicii Moldova

17 noi. 2017,, 16:23   Politică
5263 8

Președintele Igor Dodon încalcă Constituția Republicii Moldova atunci cînd propune, ca soluție politică, federalizarea statului la cîrma căruia se află.

Declarațiile în acest sens reies din interviul liderului grupării secesioniste de la Tirapol, Vadim Krasnoselski acordat ziarului rus „Nezavisimaia Gazeta”.

„În baza legilor din Transnistria, orice dialog politic (n.red. cu Chișinăul) este exclus. Nimeni nu are dreptul, conform Constituție, să vorbească despre reglementarea politică la ora actuală. Iar Moldova, potrivit Constituției, este un stat unitar și, la fel, nu are dreptul la dialog politic cu privire, spre exemplu, la federalizare. Apropo, Dodon, de patru ori și-a schimbat poziția: de la început a vorbit despre federalizare, ulterior despre autonomie, apoi despre un statut special și acum iarăși despre federalizare”, a spus Krasnoselski.

De asemenea, Krasnoselski este convins că reglementarea politică a conflictului nu este posibilă.

„Dacă e să vorbim despre reglementarea politică, avem nevoie de un sistem legislativ comun al părților. Dar aceasta e imposibilă. Poporul nostru nu este pregătit și nici deputații din Sovietul Suprem. În plus, nici Moldova nu are dorință politică în acest sens. Concluzia: nimeni nu este pregătit pentru un dialog politic”, a declarat Krasnoselski.


Recent, Krasnoselski a anunțat că așa-numitele autorități de la Tiraspol nu ar semna nici măcar un „Memorndumul Kozak 2”, dacă li s-ar propune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?