X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Transnistria se pregătește de situații excepționale

17 noi. 2017,, 13:14   Societate
4613 2

Pe 17 noiembrie, în autoproclamata Transnistrie va avea loc un exercițiu republican de convocare a resurselor umane care este unul dintre elementele apărării civile.

Astfel de manifestării sînt organizate în toate statele, comunică Serviciul de presă al MAI al autoproclamatei RMN. Principalul scop este instruirea rezerviștilor în domeniul acțiunilor eficiente orientate spre salvarea populației în contextul lichidării consecințelor unor situații excepționale de caracter natural sau tehnogen. Pentru a face acest lucru cît mai rapid și mai eficient, structurile de forță trebuie dispună de informații despre resursele umane care vor putea fi implicate în caz de necesitate.

Angajații unităților de salvare ale Direcției generale pentru situații excepționale sînt doar prima echipă de reacționare, al cărei obiectiv este efectuarea neîntîrziată, în comun cu serviciile de urgență, a unor măsuri necesare, de exemplu, organizarea evacuării. „Cu toate acestea, în situații excepționale de proporții, precum inundațiile din 2008, ninsorile abundente, sînt implicați voluntarii și resursele de mobilizare. Cetățenii recrutați și voluntarii sînt trimiși numai în acele zone în care se va asigura securitatea lor", menționează reprezentanții Direcției.

Pe 17 noiembrie cetățenii urmează să se prezinte în locurile unde vor avea loc cursuri de instruire privind comportamentul corect în situații excepționale de caracter natural sau tehnogen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?