X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul a scutit biserica din Vulcăneşti de plata taxelor vamale

17 noi. 2017,, 13:50   Societate
2437 0

După cîteva tentative eșuate, astăzi deputații au aprobat scutirea de plata taxelor vamale la importul unor clopote pentru Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Vulcănești, Găgăuzia, informează NOI.md.

Pentru introducerea în țară a clopotelor din bronz provenite din Federația Rusă, Biserica urma să plătească drepturile de import în valoare de 190 de mii de lei, bani de care nu dispune. Prin urmare, deputații socialiștii au venit cu inițiativa de a permite derogarea de la prevederile legii.

Hotărîrea a fost adoptată astăzi în prima lectură cu majoritate de voturi, deși Guvernul inițial s-a opus acestei scutiri de taxe. În opinia Ministerului Finanţelor, "acordarea unor facilităţi unui cult religios sau unei părţi componente a acestuia prin derogare de la prevederile legale va crea un precedent periculos pentru ordinea juridică a Republicii Moldova".

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară a reușit să convingă Executivul de necesitatea scutirii de plata taxelor vamale, iar pentru cea de-a doua lectură, Guvernul își va revizui poziția, după cum a comunicat astăzi Andrian Candu.

Locașul bisericesc din orașul Vulcănești se construiește din 2016 din banii enoriașilor, precum și din donații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?