X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cînd va fi dat în exploatare drumul de centură de la Ungheni

17 noi. 2017,, 15:01   Economie
2417 0

Șoseaua de centură de la Ungheni va fi dată în exploatare pînă la finele lunii noiembrie 2017.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, care a menționat că acest drum este practic gata, urmează doar să fie finalizate ultimele elemente ale infrastructurii și marcajul, informează NOI.md.

„Obiectul, cu siguranță, va fi dat în folosință pînă la sfîrșitul lunii noiembrie, în una dintre zilele de odihnă, data exactă a inaugurării va fi anunțată după sincronizarea agendelor de lucru ale Ministerului și Delegației Uniunii Europene în Moldova, ținînd cont de faptul că lucrările au fost finanțate din contul grantului UE”, a spus Octavian Calmîc.

Anterior s-a comunicat că circulația pe drumul de ocolire de la Ungheni va fi deschisă la 31 octombrie, iar reparația segmentului de șosea Chișinău-Ungheni va fi finalizată pînă la sfîrșitul I semestru al anului 2018. Asupra acestui fapt au convenit vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, și reprezentanții companiilor Evrascon (Azerbaidjan) și OHL ZS (Cehia) antrenate în reparația acestui drum.

Proiectul construcției șoselei de centură de la Ungheni este finanțat din mijloacele grantului în valoare de peste 11 milioane de euro oferit de Comisia Europeană. Acest proiect are o importanță deosebită pentru Moldova, deoarece va reduce cu aproximativ 20 km distanța pînă la vama Sculeni și noul pod peste Prut. În plus, drumul de centură va contribui la scăderea semnificativă a tranzitului de mărfuri prin municipiul Ungheni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?