X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

S-a pornit în Cehia cu acte românești false, ascunse în valiză

17 noi. 2017,, 11:51   Societate
5059 0

În mai puțin de 12 ore, polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni au prevenit alte două tentative de trecere ilegală a frontierei de stat cu acte falsificate, notează NOI.md.

O tînără de 26 de ani, cetățeancă a Republicii Moldova, s-a prezentat în PTF Leușeni ca pasager al unei curse ocazionale, care avea ca destinație Cehia. În cadrul controlului de frontieră, persoana s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc. În urma controlului suplimentar, în bagajul personal a fost descoperită o carte de identitate eliberată de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare. Tînăra a declarat că nu a participat la perfectarea actului respectiv, apelînd la ajutorul unui conațional din Chișinău, serviciu plătit cu suma de 120 de euro. Buletinul de identitate românesc urma să-l folosească în Cehia, cu scop de a se angaja la lucru. Tinerei nu i-a fost permisă ieșirea din țară, iar în prezent ea este cercetată pentru uz de fals în acte.

În cel de-al doilea caz, consemnat în PTF Sculeni, un conducător auto de 34 de ani deținea pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare contrafăcut. În document erau modificate manual numărul de locuri pentru călători. Printre documentele prezentate avea și certificatul de înmatriculare original, pe care l-a prezentat în cadrul controlului de frontieră și care a servit drept bază pentru a-i fi permisă trecerea frontierei de stat. Șoferul a precizat că documentul a fost dat de autoritățile naționale.

La ora actuală, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?