X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Discursul lui Dodon către locuitorii Chișinăului

17 noi. 2017,, 11:10   Politică
6728 14

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a chemat pe locuitorii Chișinăului să participe la referendumul privind demisia primarului Dorin Chirtoacă în 19 noiembrie ca să fie pus, în sfîrșit, capătul haosului și incertitudinii din capitală.

Șeful statului a menționat că duminică, 19 noiembrie, în capitală va avea loc referendumul în urma căruia primarul capitalei, Dorin Chirtoacă va fi demis,

numind acest referendum mult aşteptat de toţi acei care nu mai pot tolera corupţia din Primărie şi haosul din oraş.

Potrivit spuselor președintelui însuşi faptul că acest referendum are loc, deja e o mare victorie, deoarece fiecare locuitor al capitalei ştie că toate tentativele politicienilor, ale activiştilor civici, ale simplilor cetăţeni de a organiza un astfel de referendum în ultimii ani au fost blocate prin înţelegeri și jocuri politice de culise.

«Putem avea viziuni şi preferinţe politice diferite, dar ceea ce ne uneşte pe toţi este că sîntem locuitori ai oraşului Chişinău şi cu toţii ne dorim ca el să fie unul modern, civilizat, dezvoltat, cu un înalt nivel de viaţă şi de siguranţă, de securitate. Trebuie să înţelegem că, dacă situaţia rămîne neschimbată, pînă la alegerile locale generale din 2019 va fi distrus și ce a mai rămas, iar renașterea capitalei va deveni un obiectiv și mai greu de atins», - a declarat Dodon.


El a ținut să le atragă atenția locuitorilor capitalei că pe 19 noiembrie NU se decide dacă orașul Chișinău revine cuiva anume. Iar dacă referendumul reuşeşte, vor fi organizate alegeri anticipate ale primarului şi fiecare dintre locuitorii capitaliei va decide cine merită să vină în această funcţie.

«Pe 19 noiembrie NU alegem între Est şi Vest. Ceea ce trebuie să înţelegem este că referendumul din 19 noiembrie e şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii din capitală! E şansa noastră la o viaţă mai bună! Şi nu avem dreptul moral să o ratăm!» a declarat președintele Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?