Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Fosta soție a lui Berlusconi trebuie să-i restituie acestuia milioane de euro

16 noi. 2017,, 23:30   Externe
2389 0

Fostul prim-ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a cîștigat recursul înaintat împotriva fostei sale soții, cu privire la plata pensiei alimentare.

Instanța a decis ca Veronica Lario să restituie circa 46 de milioane de euro. Tribunalul din Milano a decis în favoarea miliardarului în vîrstă de 81 de ani, care a subliniat că doamna Lario este suficient de bogată pentru a se susține material din propriile sale bunuri, în valoare de aproximativ 16 milioane de euro, care includ bijuterii de familie și o editură, conform presei italiene.

Berlusconi, fost prim-ministru al patru guverne, a plătit mamei a trei dintre copiii săi suma de 1,4 milioane de euro ca pensie alimentară, aceasta fiind soluția la care s-a ajuns după divorț. Plățile au fost efectuate în anul 2014. Relația dintre cei doi s-a stricat după apariția mai multor reportaje despre presupusa înclinație a magnatului media pentru petreceri cu femei foarte tinere și după presupuse petreceri "bunga bunga" pe care acesta le-ar fi organizat în vila sa din Milano.

Doamna Lario a depus cererea de divorț la 3 mai 2010, după dezvăluirile din presă potrivit cărora Berlusconi ar fi participat la majoratul modelului napolitan Noemi. De asemenea, aceasta i-a pus la îndoială sănătatea mintală, declarând că nu mai poate trăi cu el.


În 2011, fostul prim-ministru a fost implicat și în scandalul legat de dansatoarea exotică de doar 17 ani, Karima El-Mahroug, cunoscută sub numele de scenă "Ruby Hoața de Inimi". După ce a fost inițial condamnat, în 2013, Berlusconi a fost achitat de toate acuzațiile, în 2015.

Totuși, lui Berlusconi, care speră că va lua partea leului în alegerile generale din Italia, programate în luna mai a anului 2018, i s-a intentat un proces în care este acuzat de influențarea martorilor și de dare de mită. Acesta este acuzat că ar fi plătit peste 10 milioane de euro, în perioada 2011 – 2015, în numerar, dar și sub formă de cadouri, mașini și locuințe oaspeților veniți la reședința sa, pentru ca aceștia să depună mărturie în favoarea lui, în așa-numita afacere "Ruby"

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?