Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Eliberat după ce a stat închis 45 de ani pentru o faptă pe care nu a comis-o

17 noi. 2017,, 02:01   Externe
4396 0

A stat închis aproape 45 de ani pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Un bărbat din Statele Unite, condamnat pentru viol, a fost eliberat printr-o decizie a judecătorilor, în urma unui demers iniţiat de o organizaţie neguvernamentală ce investighează condamnările abuzive.

Wilbert Jones a fost arestat în 1971 pentru răpirea şi violarea unei asistente medicale. Singura probă în proces a fost mărturia victimei, care a declarat că suspectul seamănă cu agresorul, deşi era mai scund şi avea vocea diferită. Chiar şi aşa, judecătorul l-a condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată. Avea 19 ani.O organizaţie civică a preluat cazul său acum 10 ani şi a făcut demersuri pentru redeschiderea dosarului. Acum, Wilbert e un om liber.

''Mă simt minunat şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru această şansă, numai cu El orice e posibil", a spus Wilbert Jones, fost deţinut.

Întrebat cum se simte după eliberare şi dacă are resentimente la adresa celor care l-au condamnat, Wilbert a oferit o lecţie de demnitate.

''Am uitat şi am iertat. Îl am pe Dumnezeu în viaţa mea şi nu vreau să îmi trăiesc restul zilelor pe care le mai am cu ură în suflet", a spus Wilbert Jones, fost deţinut.

Nici procurorul care s-a ocupat de cazul său, nici presupusa victimă nu mai sînt în viaţă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?