X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PLDM se adresează SIS-ului în legătură cu filmul lansat de șeful statului

16 noi. 2017,, 14:11   Politică
5215 12

PLDM cere Serviciului de Informație si Securitate să stabilească sursele de finanțare a acestui film, dar și a donatorilor externi ai președintelui Dodon. Despre aceasta este menționat într-un comunicat de presă al PLDM, transmite NOI.md


“ Avînd în vedere că bugetul pentru producția pretinsului film este girat de președintele Igor Dodon, anunțat ca și donație externă și pornind de la faptul că marea majoritate a studiourilor din Republica Moldova nu dispun de bugete pentru producție, este dubioasă generozitatea finanțatorului. Rugăm ca Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Republicii Moldova să ofere o expertiză a conținutului filmului” , este scris în comunicatul de presă.


Filmul „Istoria Moldovei“ constă din trei episoade, fiecare a cîte 45 de minute. Primul epizod cuprinde perioada de la omul primitiv pînă în Evul Mediu și poate fi urmărit aici.


Al doilea episod - Evul Mediu, constituirea Pincipatului Moldovei, înainte de formarea Basarabiei. Al treilea episod – din anul 1812 și pînă la independență. În film puteți vedea reconstrucția unor bătălii reputate ale domnitorilor: Vasile Lupu, Ștefan Cel Mare, multe dintre ele constituie, de fapt, istoria Moldovei: locuri, artefacte, comori, unelte de muncă și bijuterii. În plus, filmul pentru mulți va fi o adevărată descoperire a frumoaselor și importantelor destinații turistice ale republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?