Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Francezii și-au ales cea mai reprezentativă mîncare

17 noi. 2017,, 04:01   Externe
2022 0

Francezii mizează pe celebrul „boeuf bourguignon”, o rețetă tradițională din carne de vițel tipică din regiunea Bourgogne (estul Franței), ca fiind specialitatea reprezentativă pentru gastronomia lor, relatează miercuri EFE.

Devansînd alte specialități precum melcii sau tradiționala „cassoulet” — tocăniță de fasole verde și carne — „boeuf bourguignon” a obținut 23% din voturi, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Toluna și publicat miercuri de ziarul Le Parisien, notează Agerpres.

Specialitatea „boeuf bourguignon” este un stufat de vițel gătit cu vin roșu, dacă este posibil din Bourgogne, cu ceapă scăzută, ciuperci și kaizer. Această mîncare este foarte apreciată de iubitorii de carne, mai ales cînd vițelul este gătit la foc mic. Găsiți aici o rețetă a acestei specialități, propusă de celebrul Adi Hădean.

Opiniile francezilor cu privire la acest fel tradițional de mîncare contrastează cu succesul lanțurilor de mîncare rapidă sau așa-numitelor „boulangeries”, care vînd sandviciuri.

Surprinzător totuși pe locul trei se află fileul cu cartofi prăjiți, înaintea altor specialități franceze precum scoicile, sau puii de baltă.


În orice caz, marea majoritate a francezilor — aproape 93% — sînt de părere că o mîncare bună înseamnă mai ales momente petrecute în jurul mesei „indispensabile vieții cotidiene” și mult mai recomandate decît o masă luată în grabă pe tejgheaua unei cafenele.

Alte specialități ca foie-gras, stridii, crepes, „cassoulet” de Toulouse, tarta Tatin (cu mere), brînza Camembert din Normandia, șampania sau vinul „chardonnay” sînt de asemenea reprezentative pentru gastronomia franceză.

Gastronomia franceză a fost inclusă în noiembrie 2010 în Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?