Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova va fi ajutată să pregătească noi specialiști în sfera financiară

16 noi. 2017,, 12:49   Economie
2792 0

În Republica Moldova, un număr de instituții au semnat un memorandum de înțelegere pentru instruirea specialiștilor din domeniul bancar și financiar.

Documentul a fost semnat în special de Banca Națională a Moldovei (BNM), Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, informează NOI.md.

Documentul prevede instruirea a peste 300 de persoane, începînd cu anul de studiu 2018-2019. Cursurile vor fi gratuite, iar beneficiarii vor avea posibilitatea să-și dezvolte competențele profesionale, să studieze noile reglementări prudențiale privind implementarea standardelor Basel III, domeniul asigurărilor, precum și bazele antreprenoriatului. Beneficiari vor fi atît angajaţi ai sectorului bancar și nonbancar, cît şi tineri absolvenți ai instituțiilor de învățămînt cu profil economic din țară și administratori ai companiilor start-up.

În cadrul proiectului, BNM va delega formatori pentru pregătirea specialiștilor și va furniza informații cu privire la necesitățile de instruire în domeniul bancar.

„BNM susține inițiativa și se alătură cu plăcere acestui parteneriat, pentru a fi mai aproape de necesitățile pieței, pentru a fi în pas cu dezvoltarea sectorului. De altfel, nu doar sectorul bancar, dar majoritatea domeniilor se află într-o dezvoltare atît de rapidă, încît studiile făcute odată nu sînt suficiente și atunci educația continuă este foarte importantă. Apreciem contribuția generoasă a partenerilor dedicată creșterii capacității profesionale a sectorului financiar din Republica Moldova”, spune viceguvernatorul BNM Cristina Harea, care a semnat acordul din partea Băncii Naționale.


Proiectul „Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor în Republica Moldova” va fi implementat de Reprezentanța CALLIDUS Moldova, cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova și al unei companii private din domeniul financiar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?