X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Hippocrates organizează o acțiune socială dedicată Zilei Mondiale a Diabetului ©

15 noi. 2017,, 13:03   Business
6896 0

De Ziua Mondială a Diabetului, 14 noiembrie, reţeaua de farmacii Hippocrates, în parteneriat cu Delta Medica, organizează o acţiune socială.

În toate farmaciile „Hippocrates”, toţi doritorii pot măsura gratis nivelul de glucoză în sânge, pot beneficia de recomandări privind metodele de profilaxie a diabetului zaharat și adoptare a modului sănătos de viață. Testul îl pot face şi cei, care nu deţin poliţa de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Hippocrates desfăşoară această campanie din anul 2009. În această perioadă, au fost efectuate 100 mii de teste gratuite. În fiecare zi, în farmaciile Hippocrates, circa 600 de persoane măsoară nivelul de glucoză în sânge.

“Din păcate, noi observăm că anual creşte numărul pacienţilor predispuşi la diabet. Întrebările adresate farmaciştilor devin tot mai complexe. Ele sunt nu doar despre medicamente, dar şi despre modul de viaţă”, susţine şeful farmaciei Hippocrates, Mihail Roşca.

Vorbind despre factorii de risc, care duc la dezvoltarea diabetului, trebuie să luăm în considerare factorii genetici. Aici, e important să ştim, dacă avem rude apropiate, bolnave de diabet. Un alt factor semnificativ este excesul de greutate. Cu regret, tot mai mulţi oameni din Moldova, au un mod de viaţă sedentar şi sunt expuşi constant stresului. Fumătorii la fel, sunt în grupa de risc. De aceea, e necesar periodic, să se măsoare şi să se cunoască nivelul de glucoză în sânge, în special după 40-45 ani.

Dacă persoana este expusă acestor factori de risc, nivelul de glucoză în sânge trebuie măsurat chiar de 2 ori pe an sau mai des. În cazul excesului de greutate, nivelul de glucoză trebuie verificat regulat, indiferent de vârstă. Dacă se identifică un nivel crescut de glucoză, în special la oamenii din grupurile de risc, trebuie să vă adresaţi medicului.

Glicemia la un om sănătos poate fluctua pe parcursul zilei de la 4 la 7,8 mmol/litru. Pentru a nu vă îmbolnăvi de această maladie, trebuie să ţineţi sub control greutatea, să vă alimentaţi sănătos, să aveţi un stil de viaţă activ, să evitaţi sedentarismul şi să găsiţi un echilibru între regimul de muncă şi cel de odihnă.

De regulă, oamenii nu au suficient timp să meargă la medic, de aceea farmaciştii Hippocrates sunt mereu pregătiţi să ofere ajutor. Măsurînd nivelul de glucoză în sânge, vor spune dacă e nevoie de consultarea ulterioară a medicului. Verificarea diabetului zaharat de tipul II este esenţial pentru a determina apariţia bolii şi spre a preveni diverse complicaţii. Potrivit specialiştilor, 70 la sută din cazurile de diabet zaharat de tipul II pot fi anticipate, iar evoluţiile maladiei pot fi stopate, prin schimbarea stilului de viaţă.

Evidenţiem faptul, că în luna noiembrie, în farmaciile Hippocrates sunt disponibile reduceri sezoniere la produsele pentru diabetici.

Pe lângă medicamente, farmaciile Hippocrates afişează o gamă largă de produse cosmetice adaptate îngrijirii corpului şi pentru ameliorarea efectelor acestei maladii. Şi asta – pentru că odată cu dezvoltarea diabetului, în organismul uman au loc mai multe modificări, inclusiv ale pielii. Farmaciştii Hippocrates, sunt mereu la îndemână să consulte bolnavii de diabet zaharat, să recomande o alternare corectă a muncii cu odihnă, să recomande un regim alimentar sănătos, să ajute în alegerea potrivită a cosmeticii şi a medicamentelor.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?