X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

FAO va susține dezvoltarea rurală din R. Moldova

15 noi. 2017,, 15:40   Economie
1811 0

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a semnat astăzi cu Organizația pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) două proiecte de asistență tehnică, ce vor contribui la dezvoltarea rurală în Republica Moldova.

Primul proiect vizează producerea pomușoarelor de către micii fermieri, iar cel de-al doilea se referă la consolidarea politicelor privind dezvoltarea rurală, informează MOLDPRES.

FAO va acorda 455 mii de dolari SUA pentru realizarea proiectului privind consolidarea capacităților micilor fermieri pentru producerea pomușoarelor. Proiectul a demarat la 1 noiembrie și va fi finalizat în octombrie 2019 și vine să sprijine crearea loturilor pe care vor fi aplicate tehnologii inovatoare și instruirea fermierilor.

Cel de-al doilea proiect, cu un buget de 363 mii dolari și o durată de doi ani, va fi lansat la 15 decembrie anul curent. Organizația pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite va acorda în cadrul acestui proiect asistență tehnică pentru dezvoltarea rurală la nivel local.

FAO ne va acorda asistență pentru promovarea inovațiilor în agricultură și dezvoltarea rurală în baza standardelor europene, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltări Regionale și Mediului, Vasile Bîtca. „Apreciem implicarea FAO în consolidarea capacităților sectorului agricol. Suntem recunoscători pentru suportul acordat și avem siguranța unei colaborări eficiente”, a menționat ministrul.


Reprezentantul FAO, Raimund Jehle, a reiterat disponibilitatea FAO de va acorda în continuare expertiză şi asistență tehnică pentru dezvoltarea unui sector agricol durabil în Republica Moldova.

Pe parcursul ultimilor trei ani, Republica Moldova a beneficiat de expertiză şi asistență tehnică din partea FAO, în valoare totală de circa două milioane de dolari SUA pentru fortificarea sectorului agricol, inclusiv îmbunătățirea legislației și a siguranței alimentelor.

În scopul prioritizării ajutorului acordat, Guvernul Republicii Moldova în comun cu FAO a elaborat şi aprobat Programul Cadru de Țară, pentru anii 2016-2019, ce se axează pe trei domenii prioritare de asistență pentru țara noastră: creșterea competitivității sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi dezvoltării rurale, precum și îmbunătățirea capacităților în gestionarea durabilă a resurselor naturale şi managementul dezastrelor naturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?