X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sîrbu: Emisiunile propagandiste ar putea fi eliminate din grila TV

15 noi. 2017,, 09:11   Politică
3517 13

Programele informative și analitice propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor posturi de televiziune care transmit și retransmit pe teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta dacă vor fi operate modificări la Codul audiovizualului. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că dacă vor fi aprobate noile modificări la Codul audiovizualului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va fi obligat să sancționeze televiziunile care transmit sau retransmit emisiuni și știri propagandistice. „Noi nu avem de gînd să închidem posturi de televiziune. Vor fi tăitate doar știrile, emisiunile politice și cele militare. Emisiunile de divertisment, cele care sînt iubite de cetățeni, rămîn”, a afirmat Sergiu Sîrbu. Deputatul a menționat că speră că modificările vor fi operate în sesiunea legislativă actuală.

Directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei spune că este obligația statului să prevadă măsuri pentru a susține creatorii de producție autohtonă de calitate. Una din aceste măsuri ar fi facilitățile fiscale. Potrivit lui, există unele televiziuni care au foarte puțin sau nu au deloc produs autohton. De asemenea, posturi care au mai puțin de șase ore de produs autohton, cînd legislația prevede cel puțin opt ore.

Istoricul Octavian Țîcu a afirmat că nu crede în funcționalitatea actualei guvernări și oricare emanație a acesteia este doar o perdea de fum. Istoricul a menționat că Partidul Democrat controlează Parlamentul și se întreabă ce încurcă PDM-ul să facă un Consiliu Coordonator al Audiovizualului funcționabil din moment ce există for legislativ suprem?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?