X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

7 foşti angajaţi ai unui Penitenciar, condamnaţi la 60 de ani închisoare

14 noi. 2017,, 10:21   Societate
3974 0

Şapte foşti angajaţi ai Penitenciarului nr.2-Lipcani, care acum doi ani scăpase de închisoare, după ce Judectoria militară Chişinău îi achitase, au fost condamnaţi în total la 60 de ani închisoare.

Astfel, recent, Curtea de Apel Chişinău a admis contestaţia procurorilor, recunoscîndu-i pe cei şapte vinovaţi de comiterea torturii, aplicîndu-i fostului şef al Penitenciarului o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 9 ani. Subalternii acestuia au fost condamnaţi la cîte 8 ani şi şase luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de zece ani. Totodată, toţi şapte au fost obligaţi să achite părţii vătămate cîte 80 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.
Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.
Potrivit procurorilor, pe 7 iunie 2013, inculpaţii l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri.

Acest lucru s-a întîmplat pentru a-l pedepsi pe respectivul deţinut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului în care-şi ispăşea pedeapsa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?