X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Primăria Chișinău se transformă pentru o zi într-un centru de testare

13 noi. 2017,, 13:42   Capitala
2206 0

În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, marţi, 14 noiembrie 2017, cu începere de la ora 9.00, în holul Primăriei Chişinău va fi organizat un punct de testare a glicemiei, notează NOI.md.

De asemenea, pe parcursul zilei de mîine, puncte de testare a glicemiei vor fi deschise în holurile preturilor de sector, ale centrelor consultative diagnostice și ale centrelor medicilor de familie ale instituțiilor medico-sanitare publice municipale, dar şi în farmacii.

Anual, la 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. În acest an, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile și diabetul - dreptul nostru la un viitor sănătos". Evenimentul are loc la inițiativa Federației Internaționale de Diabet cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

În municipiul Chișinău, evenimentul este organizat de Direcția sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și Asociația Obștească Societatea Diabeticilor „Prodiab".

Actualmente, la nivel mondial, 371 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, iar alte 280 de milioane au un risc iminent de îmbolnăvire. Către anul 2030, numărul persoanelor cu diabet zaharat va constitui jumătate de miliard. În Republica Moldova, circa 84 de mii de persoane suferă de această maladie. În municipiul Chișinău sînt înregistrate 23.401 de cazuri, inclusiv copii.


De menţionat că pînă la 70 la sută dintre cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite, prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Femeile și fetele sînt persoanele-cheie în adoptarea unui stil de viață sănătos pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea viitoarei generații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?